11 april EXISTENTIELL SALONG
| Vi utforskar HOPP

Välkommen till en existentiell salong där du både får inblick i vad de existentiella filosoferna tänkt om olika livsfrågor och möjlighet att fundera över vad du själv tror. Denna kväll utforskar vi hopp.

VAD Existentiell salong
NÄR 11 april 18-20
VAR Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm. Rådmansgatans tunnelbana.
VEM Samtalsledare är Ann Lagerström, existentiell vägledare och samtalsledare, författare och utbildare.
AVGIFT 300 kronor
ANMÄL DIG HÄR 

Livet ställer frågor till oss och den här gången utforskar hopp. Vad är det att hoppas? Ger det oss energi? Eller är det ett sätt att avsäga sig ansvar? Filosoferna är förstås oense och den här kvällen ska vi hjälpa dem att tänka vidare.

De existentiella filosoferna har funderat över existentiella frågor i tusentals år, men de erbjuder inga slutgiltiga svar. Tvärtom, menar de att de existentiella frågorna måste utforskas av var och en av oss, om och om igen i olika skeden i livet.

Du behöver inte ha några förkunskaper.

Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att filosofera tillsammans med andra. Du behöver inte ha några förkunskaper och det finns inga krav på att tänka likadant – de existentiella filosoferna var ständigt oense.


Ju mer olika vi tänker, desto roligare har vi.

TVÅ FRISTÅENDE SALONGER VÅREN 2023
Under tre fristående existentiella salonger utforskar vi:

• 28 mars Hopp.
• 18 april Relationer.

Så här går det till
Vi kommer att växla mellan kortare föreläsningar om existentiell filosofi, dialog i mindre grupper och samtal i den stora gruppen.

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.

Samtalsledare och föreläsare

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET.

Mer om Ann här.
Artiklar och texter om vad det är att vara människa.

FOTO Lina Troschez på Unsplash

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.