6 december EXISTENTIELL SALONG | Vi utforskar sanningen

Välkommen till en existentiell salong där du både får inblick i vad de existentiella filosoferna tänkt om olika livsfrågor och möjlighet att fundera över vad du själv tror. Denna kväll utforskar vi sanningen.

VAD Existentiell salong
NÄR 6 december 18-20
VAR Folkuniversitetet, Kungstensgatan 45, Stockholm. Rådmansgatans tunnelbana.
VEM Samtalsledare är Ann Lagerström, existentiell vägledare och samtalsledare, författare och utbildare.
AVGIFT 300 kronor
ANMÄLER DIG gör du här.
ARRANGÖR Folkuniversitetet

Livet ställer frågor till oss och den här gången utforskar vi sanningen

Det här är en av filosofernas favoritfrågor – finns det något vi kan kalla för sant, och vad är det i så fall. Är det vi ser ock kan ta på sant? Är det vi logiskt kan tänka fram som är sant? Eller krävs det många upprepade försök för att vi ska kunna kalla något för sant? Och hur är det med känslor, musik och färger – är de sanna?

De existentiella filosoferna har funderat över frågan länge men erbjuder inga slutgiltiga svar. Tvärtom, menar de att de existentiella frågorna måste utforskas av var och en av oss, om och om igen i olika skeden i livet.

Under kvällen får du möjlighet att vidga din syn genom att filosofera tillsammans med andra. Du behöver inte ha några förkunskaper och det finns inga krav på att tänka likadant – de existentiella filosoferna var ständigt oense.
– Ju mer olika vi tänker, desto roligare har vi, konstaterar samtalsledaren och föreläsaren Ann Lagerström.

TRE FRISTÅENDE SALONGER
Under tre fristående existentiella salonger utforskar vi frågor om

Så här går det till
Vi kommer att växla mellan kortare föreläsningar om existentiell filosofi, dialog i mindre grupper och samtal i den stora gruppen.

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.

Samtalsledare och föreläsare

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET.

Mer om Ann här.
Artiklar och texter om vad det är att vara människa.

FOTO Marek Studzinski från  Unsplash

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.