EXISTENTIELLA SAMTAL
för dig som vill utforska ditt eget liv

Det som verkligen hjälpte mig när jag började studera de existentiella filosoferna var insikten att jag aldrig kommer att bli färdig. Att livet ständigt ställer nya frågor – och att svaren förändras under livets gång.

I ett individuellt existentiell samtal får du med inspiration från de existentiella filosoferna möjlighet att utforska vad det är att vara människa största allmänhet och vad det är att vara du i synnerhet. Någonstans på vägen börjar du ana vart du är på väg.

Ett existentiellt samtal är inte terapi, syftet är inte behandling av någon psykisk åkomma, utan rätt och slätt en möjlighet för dig att utforska din livssituation. Med inspiration från existentiell filosofi och tillsammans med en medmänniska vidgar du dina perspektiv, utforskar varsamt dina val, din frihet, dina relationer – och om du vill din relation till döden och livets mening.
Utgångspunkten är alltid vardagen, livet som det levs just nu. Riktningen är framtiden, livet som det kan bli. Och då och då kanske vi tittar bakåt, söker spår, erfarenheter som ekar sig in i nuet.

Existentiell människosyn
Den existentiella filosofin utgår från en människa som är i rörelse, som lever i en dynamisk och kreativ relation till sin omgivning. Våra liv förändrar oss. Vi påverkas inifrån – nya impulser uppstår, olika åldrar behöver nya svar. Och utifrån – vår omgivning berör och stör oss. Hela tiden finns i bakgrunden de där grundläggande frågorna om vad det överhuvudtaget innebär att vara människa, varför vi föds för att sedan dö och om det finns någon mening med livet.

De existentiella samtalen har inte heller som främsta mål att ta bort smärta, utan de existentiella filosoferna anser att det är en del av livet. Ja, de skriver till och med att det ofta i oro, sorg och lidande går att hitta kunskap och insikter som kan leda vidare till ett mer inkännande och måndimensionellt liv.

Låter det tungt och komplicerat – så är det inte. Ett existentiellt samtal kan röra sig mellan högt och lågt – från färgen på gardiner, via meningen med arbete till frågan om det existerar en Gud. Det är du som styr.


“Att tålmodigt och mödosamt lära mig hur jag ska leva, det räcker för mig.”

Alberg Camus, författare, filosofUtgår från individens behov
Ett existentiellt samtal utgår från dina behov. Det är du som bestämmer dagordningen, hur vi ska samtala och under vilka förutsättningar. Vill du träffas en gång i veckan, en gång i månaden eller en gång i halvåret. Vill du komma hit till Rödabergen i 1 timme, 1,5 timme eller en halv dag åt gången.

Så börjar vi – gratis introduktionssamtal
Första samtalet är en introduktion – och det är gratis. Jag berättar om hur jag arbetar, du berättar kort om vad du vill samtala om. Efter det bestämmer du dig om du vill fortsätta.

Här hittar du EXISTENTIELLA SAMTALSLEDARE i Stockholm, Göteborg, Helsingfors och Åbo.

Ann Lagerström
är existentiell samtalsledare för individer och grupper, filosofisk praktiker, utbildad coach, senior ledarskapskonsult, författare och journalist.
Mina samtalsmetoder används bland annat på Stadsmissionen.

Hör av dig om du vill veta mer
ann(snabela)talaomlivet.nu
070 5562556

Mer info hittar du här.
Livsfilosofiska texter.


Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.