2 maj FILOSOFISK SALONG | Vi utforskar makt

Välkommen till en filosofisk salong där vi tillsammans utforskar ordet makt. Filosoferna delar in makten i tre grupper – makt över andra, makt över dig själv och makt som kraft och kapacitet. Men hur ser vi själva på makten – är den konstruktiv eller destruktiv eller både och.

Filosofin har sina rötter i livets många frågor och den tyske filosofen Karl Jaspers menar att vi alla i grunden spontanfilosoferar. Under Stadsmissionens salonger låter vi oss inspireras av existentiella filosofer – och sedan utforskar vi vidare tillsammans.
Vad tänker vi om hopp, vad innebär det i teorin – och hur fungerar det i praktiken?

Och som alltid i våra existentiella samtal betonar vi respekt för var och ens tankar och strävar efter att vi ska finna så många aspekter av ett ämne som möjligt. Och så kanske det viktigaste – vi behöver inte enas utan är istället ömsint oeniga.

Ju mer olika vi tänker desto roligare har vi.
Ann Lagerström, existentiell samtalsledare

När du vandrar hem efter salongen kan vi lova att du har haft möjlighet att prata med människor som precis som du är intresserade av att filosofera. Och att du har med dig många nya tankar om livets mest centrala frågor som du kan fundera vidare på.2

VAD Filosofisk salong på Stadsmissionen
NÄR 3 maj 13-15
VAR Stadsmissionen, Ragvaldsgatan 10, tunnelbanestation Slussen, uppgång Götgatan.
VEM Samtalsledare är Ann Lagerström, existentiell vägledare och samtalsledare och Jonna Arb, existentiell samtalsledare.

ARRANGÖR Stadsmissionen

LUNCH
Och varför inte komma lite tidigare och äta lunch. Kostnad 20 kr.

Samtalsledare och föreläsare

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare och filosofisk praktiker med studier i existentiell filosofi och psykologi på bland annat Södertörns högskola. Hon har också skrivit flera böcker om det existentiella perspektivet och utvecklat samtalsmetoden TALAOMLIVET.

Jonna Arb är existentiell samtalsledare, gestaltterapeut, skådespelare och utvecklingsansvarig för de existentiella samtalen hos Stadsmissionen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.