KURS | Låt oss tala om döden
Fakta, filosofi och samtalsmetodik
2 december 2021

Den här dagen ska vi ägna oss åt det som många av oss försöker låta bli att tänka på – döden. Döden som en lika naturlig del av livet som födelsen. Döden som den vi alla kommer att möta. Döden som vi behöver lära oss att tala om.Och vi ska ta oss an ämnet ur många olika aspekter:
Biologiskt. Hur går det till att dö? Kroppen, vad händer med den. Den döende hur reagerar han eller hon?
Ta med dig alla dina frågor.
• Filosofiskt. Hur ser de existentiella filosoferna på döden? Är den bara meningslös, eller finns det någon mening?
• Andligt. De olika religionerna, vad säger de? Är döden slutet, eller tänker de sig en fortsättning? Och i så fall vilken?
Och sen kanske det viktigaste av allt.
Hur talar man om döden? Vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter och så prövar vi.

Döden och livet hör ihop
Låter det dyster? Det blir det inte? Döden hör ihop med livet och meningen, med gråten, men också med skrattet, med sorgen men också med livslusten.
.
Så förbered dig på en dag där du får en fördjupad kunskap om döden och där du kommer återvända hem eller till ditt arbete förberedd på att med intresse tala om döden med familj, vänner, anhöriga, döende och oroliga medarbetare.

KURSLEDARE

RICHARD SKRÖDER, överläkare och existentiell samtalsledare.
Till vår hjälp har vi den här dagen Richard Skröder som arbetat många år som överläkare i palliativ vård på Stockholms sjukhem. Han har följt patienter under deras sista tid, talat med dem, med deras anhöriga, med vuxna och barn.
Richard är också utbildad existentiell samtalsledare, både för grupper och individer och har handlett läkare i konsten att möta patienter i dödens närhet.


ANN LAGERSTRÖM, författare, fil. mag i praktisk kunskap och existentiell samtalsledare
Ann har både professionell och privat erfarenhet av att möta både döende och anhöriga. Både genom egna erfarenheter, som existentiell samtalsledare och som förrättare av borgerliga begravningar. Hon har också läst existentiell filosofi och psykologi under många år på bland annat Södertörns högskola.


FAKTA 
När | 2 december 9-16
Var | TALAOMLIVET, Rödabergsgatan 3, 113 33 Stockholm. Hitta hit.
Blir ni fler än 10 kommer vi att vara i en annan större lokal i Vasastan.
Kostnad | 1 700 ink moms för dig som kommer privat och plus moms för dig som betalar på faktura.

ANMÄL DIG HÄR
Ange kursen TOLdöden 2112Din död är en del av världsordningen. 
Den är en del av världens liv.”

Michelle de Montaigne, författare 1533-1592

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.