RETREAT | INNERLIGHET I PRAKTIKEN med Ted Harris och Ann Lagerström
21-23 april 2023
EN PLATS KVAR

Hur kan man leva innerligt i praktiken? I relation till sig själv, i relation till andra människor och naturen och i relation till allt – det som är större än oss själva. Välkommen på en retreat i vårens tecken på vackra Marielund på Ekerö utanför Stockholm – seminarier, samtal, vila och meditation.

Filosofen Søren Kierkegaard manar oss att leva innerligt – men vad innebär det egentligen? Under de här dagarna ska vi bli konkreta och utforska innerligheten som metoden. Vad är den? Hur hittar vi den? Hur lever vi den? Och på vilket sätt kan den hjälpa oss att inte bara klara utan uppleva vardagen som ett starkt möte med oss själva, andra och resten av verkligheten.

Vi samlas på fredag kväll för kvällsmat, introduktion, inloggning och kvällsmeditation. Sedan går vi in i tystnad. Vi kommer att vara tysta förutom när vi har samlingar eller samtal. Tystnaden ger dig möjlighet att komma ner i varv och möta dig själv där du är.
Lördagen och söndag förmiddag går i utforskandets tecken. Vi tar de tre perspektiven en i taget:

• Innerlighet i relation till mig själv.
• Innerlighet i relation till andra och naturen.
• Innerlighet i relation till allt som är.

Du kommer både få inspiration från de existentiella filosoferna, fundera själv och dela dina tankar med andra deltagare. Det finns tillfälle till meditation tre gånger om dagen. Och du kommer också ha tid att vara i den vackra naturen. Alla moment i retreaten är frivilliga, du följer din egen inre puls.

”Sanningen i vilken jag vilar fanns inom mig själv och kom från mig själv..”

Søren Kierkegaard

RETRETLEDARE

Ted Harris är präst inriktad på filosofi och kontemplation. Han har skrivit flera böcker och leder sedan många ur utbildningar och retreater med Kierkegaard och kontemplation som tema.

Ann Lagerström är existentiell samtalsledare, filosofisk praktiker och författare. Förutom retreater och existentiella samtal utbildar hon också existentiella samtalsledare både för grupper och individer.

VAD Retreat på temat Innerlighet i praktiken.
NÄR 21-23 april 2023, vi startar 18.00 fredagkväll och avslutar efter lunch söndag.
VAR Marielund, Stiftsgårdsvägen 21, 178 53 Ekerö
KOSTNAD 4450 ink moms för dig som betalar privat och plus moms om det är ett företag som betalar.
LITTERATUR Konsten att leva innerligt av Ann och Ted ingår i kursavgiften.
KOSTNAD Kommer snart.
ANMÄLAN ann@talaomlivet.nu
RETREATLEDARE Ted Harris & Ann Lagerström
INFO Ann Lagerström, info@talaomlivet.nu, 070 5562556

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.